Nieuws
ByProxy Nepal nu 15 man sterk!
Integratie nieuw team soepel verlopen.

Lalitpur, 21 mei 2009 - Waar nog maar kort geleden twee opblaasbare bedbanken en een slapend kacheltje lange tijd het rijk voor zich alleen hadden gonzen nu zes hagelnieuwe Vista PC's. Het kantoor op de benedenverdieping van het markante ByProxy gebouw aan Chandi Marg in Patan (Lalitpur) is sinds medio april de nieuwe werkplek van zes nieuwe medewerkers. Twee andere nieuwe medewerkers hebben hun weg naar de anderhalf jaar eerder in gebruik genomen kantoren op de eerste verdieping gevonden.

Werven, selecteren en opleiden tot Microsoft gecertificeerde ontwikkelaars
Na een geslaagde wervingsactie afgelopen voorjaar is het team van ByProxy Nepal uitgebreid met acht nieuwe medewerkers, waarvan zeven op Microsoft MCTS-niveau gecertificeerde ontwikkelaars. De opleiding en certificering van de nieuwe medewerkers is uitgevoerd door een gerenommeerd Microsoft opleidingsinstituut in Jawalakhel, op een steenworp afstand van het ByProxy kantoor. De laatste examens worden momenteel afgenomen.

Aldus Martin Schoenmakers, Operational Manager van ByProxy Nepal: "Ons nieuwe samenwerkingsverband met dit trainingsinstituut heeft een succesvolle aftrap gehad. Ze hebben ons uitstekend geholpen met het proces van intake, interviews, opleiding en certificering. We zijn zeer tevreden over het niveau van de afgeleverde medewerkers en we zullen deze route zeker vaker gaan volgen in ons groeiproces".

Na een korte stage zijn de nieuwe medewerkers al direct op live projecten ingezet, zij het nauwgezet begeleid door de meer senior medewerkers en het project management. Zo werken ze onder meer aan uitbreidingen aan Dealer Desk - een core applicatie van ProxymiT, het zusterbedrijf van ByProxy in Nederland - en worden er specialismes gekweekt in DotNetNuke (een op .NET gebaseerd content management systeem), in SSIS (SQL Server Integration Services) en in Multi Tier applicatiebouw.

Jan Kees van Mourik, directeur-eigenaar van de ByProxy groep met hoofdvestiging in Aalsmeer: "Het is een spannend en interessant proces om de jongste dochter in onze groep op deze wijze te zien groeien. Ik was zojuist voor de vijfde keer bij ons bedrijf in Nepal op bezoek en was aangenaam verrast door het enthousiasme en de leergierigheid van onze nieuwe mensen. Ik ben er zeker van dat we met onze beide ontwikkelteams het komende jaar mooie projecten gaan opleveren".

Een bijzondere samenwerking biedt ook kansarme scholieren een goede toekomst
Van Mourik heeft in korte tijd een bijzondere band met Nepal opgebouwd. Behalve in het uitbreiden van zijn commerciële activtiteiten is hij ook zeer geïnteresseerd in het opleidingslandschap in Nepal: "We zien dat de universiteiten in Nepal heel goed in staat zijn om hoog niveau programmeurs af te leveren, maar die universiteiten zijn niet voor iedereen financieel bereikbaar. Daarom hebben we een samenwerkingsverband opgericht tussen onze opleidingspartner en een middelbare school voor kansarme kinderen die op zijn beurt wordt gesponsord door een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie. Daar is een nieuw opleidingsprogramma uit voortgekomen waarmee middelbare schoolverlaters de brug naar een heuse Microsoft certificering kunnen slaan. De eerste 12 scholieren zijn vorige maand begonnen en het ziet er goed uit!"

Van Mourik is zeer enthousiast over het initiatief: "Na hun certificering bieden wij de kandidaten een jaar lang een combinatie van werken en leren aan, waardoor ze gelijktijdig arbeidservaring opbouwen én een meer algemene vervolgopleiding kunnen volgen, het zogenaamde "+2 college". Daardoor zullen deze mensen nog voor hun twintigste al uitstekend in staat zijn om op hoog niveau te werken en daarmee voldoende geld te verdienen voor hun kansarme en vaak achtergestelde families."

Terug naar boven Go To Top

Voor meer informatie over ByProxy Nederland en Nepal: info@byproxy.nl.